Sam Beukema wordt gezicht van Trap voor Trap

07-06-2022 | 12:09

Beukema wordt gezicht van Trap voor Trap

Utrecht- AZ-verdediger Sam Beukema wordt het gezicht van Trap voor Trap. Dat is het evenement dat AZ en Spieren voor Spieren samen organiseren in het AFAS Stadion. De tweede editie is dit jaar op zondag 25 september 2022.

Trap voor Trap is een unieke sportieve uitdaging waarin deelnemers de trappen van het AFAS Stadion trotseren. Zij proberen daarmee zoveel mogelijk geld op te halen voor kinderen met een spierziekte. Dat is waar Spieren voor Spieren zich voor inzet.

Beukema: 'Wordt een bijzondere dag'
Ook Sam Beukema levert graag een bijdrage aan het succes van Trap voor Trap. “Ik zet mijn gezonde spieren met veel liefde in voor kinderen met een spierziekte. Daarom roep ik alle sportieve gezinnen, sportverenigingen en bedrijven uit de regio Alkmaar op om zich in te schrijven voor Trap voor Trap. Het wordt een bijzondere dag.”

Ook Vlaar blijft betrokken
Ron Vlaar, trainer bij AZ, is ook dit jaar weer betrokken als deelnemer van Trap voor Trap. De voormalig Oranje-international zet zich als ambassadeur van Spieren voor Spieren al jaren in voor kinderen met een spierziekte. “Samen sta je sterker en wat is er nou mooier dan deze fantastische kinderen te helpen? Wat mij iedere keer raakt, is het indrukwekkende doorzettingsvermogen en optimisme van deze kinderen. Daar blijf ik me graag nog vele jaren voor inzetten.”

Eenhoorn: 'Krachten bundelen'
AZ’s Algemeen Directeur Robert Eenhoorn noemt de inzet van Beukema en Vlaar zeer waardevol: “Ik ben verheugd dat wij ook dit jaar betrokken zijn bij het evenement. We stellen dan ook graag ons stadion ter beschikking en bundelen de krachten om weer een stap dichterbij genezing van spierziekten te komen.”

Over Spieren voor Spieren
Er zijn in Nederland 20.000 kinderen met een spierziekte. Spierziekten zijn vaak progressief en het duurt vaak nog te lang voor er een diagnose is en kinderen profijt hebben van nieuwe behandelingen. Spieren voor Spieren zet alles op alles om spierziekten bij kinderen te verslaan. De stichting is ambitieus. Het kost heel veel geld en inspanning om kennis en kracht te bundelen en mogelijk te maken dat kinderen met een spierziekte sneller een diagnose en behandeling krijgen. Daarom bindt Spieren voor Spieren zoveel mogelijk mensen aan zich die daar net als zij vol voor gaan. Die snappen wat het betekent om door te gaan, ook als het moeilijk is. Zo komt genezing van spierziekten elke dag dichterbij.