Ik doe mee aan Trap voor Trap voor Spieren voor Spieren! Jij ook?

Marieke Schreuders

( Lid van team: Kinderrevalidatie Bravis )

Qr
van totaal € 500 (143%)

Op 9 februari 2020 ga ik me inzetten voor het mooie initiatief 'Trap voor Trap'  om geld in te zamelen voor de strijd tegen spierziekten bij kinderen.

Met de collega’s van de kinderrevalidatie doen wij mee aan trap voor trap op zondag 9 februari in het PSV stadion. Een evenement van de stichting Spieren voor Spieren.

Hun missie? Alle spierziekten bij kinderen verslaan! ​

In ons werk binnen de kinderrevalidatie begeleiden we deze kinderen. We zien dagelijks de gevolgen van spierziektes op het leven van een kind en zijn omgeving en waarom het belangrijk is om hier waar mogelijk verandering in te brengen. Neem nu bijvoorbeeld de progressieve spierziekte SMA. Sinds kort is er een medicijn beschikbaar, Spinraza, die de achteruitgang kan stopzetten. Soms is er zelfs vooruitgang te zien. Wat dit betekent? Als eerste betekent het hopelijk dat kinderen niet meer overlijden aan deze ziekte. En verder? Dat ze zelf slijm op kunnen hoesten als ze benauwd zijn, dat ze zich om kunnen draaien in bed, dat ze hun hoofd rechtop kunnen houden in zit, hun armen vrij kunnen bewegen en zich zelfstandig kunnen verplaatsen in een rolstoel. De kleinste dingen die voor ons normaal zijn, vragen een grote inspanning van kinderen met een spierziekte, maar kunnen zoveel vrijheid en zelfstandigheid opleveren. Daar wil je toch aan bijdragen?​

Het zou superfijn zijn als je me sponsert. Dit kun je doen door te klikken op deze link. Ieder bedrag is zo welkom, groot of klein, het wordt erg gewaardeerd.

Alvast dank je wel! 

Sportieve en lieve groet,

Marieke

 

 

 

Bekijk alle
07-02-2020 | 12:12
28-01-2020 | 23:40
24-01-2020 | 16:30
18-01-2020 | 13:33
14-01-2020 | 19:29